Health House Event

Growth 4 Health – Personeelsuitdagingen in de zorgsector

28/11/2024
Health House

Over dit evenement

De uitdagingen in de gezondheidszorg stapelen zich op en zullen in de komende jaren alleen maar toenemen. Demografische veranderingen, zoals de sterk vergrijzende bevolking, leiden tot een explosieve groei van de zorgvraag.

Tegelijkertijd kampt de sector met een beperkt aantal beschikbare arbeidskrachten, wat nu al zorgt voor voelbare spanningen: stijgende tekorten, hoger personeelsverloop en toenemende ontevredenheid. Dit alles speelt zich af tegen een achtergrond van budgettaire tekorten, stijgende kosten, politieke onzekerheid en een complexe, instabiele regelgeving. In deze keynote biedt Marc Noppen, aan de hand van praktijkvoorbeelden, inzichten en mogelijke oplossingen om deze uitdagingen aan te pakken en de toekomst van de gezondheidszorg vorm te geven.

Onze spreker

Dr. Marc Noppen is een gerenommeerd arts en leider in de gezondheidszorg. Hij is momenteel gedelegeerd bestuurder van het Universitair Ziekenhuis Brussel. Hij behaalde zijn diploma geneeskunde aan het Limburgs Universitair Centrum (nu UHasselt) en de Vrije Universiteit Brussel, waar hij zich verder specialiseerde in interne geneeskunde en pneumologie. Dr. Marc Noppen speelde een pioniersrol in de ontwikkeling van de interventionele pneumologie aan het UZ Brussel en is deeltijds professor aan de Faculteit Geneeskunde en Farmacie van de VUB.

Dr. Marc Noppen vervult daarnaast adviesfuncties in diverse social-profit-, werkgevers- en private equity-organisaties. In 2021 werd hij uitgeroepen tot "Zorgpersoonlijkheid van het Jaar" en schreef hij het boek Gewoon Anders over zijn ervaringen in COVID-management en zijn visie op de toekomst van de gezondheidszorg.

Programma
18.00 uur: Samenkomst en verwelkoming op Health House
18.15 uur: Start rondleiding: Experience The Future of Health and Care
19.00 uur: Keynote “Personeelsuitdagingen in de zorgsector”
19.45 uur: Netwerkmoment met hapje en drankje
21.00 uur: Einde

Growth 4 Health is een organisatie van Health House met de ondersteuning van de provincie Vlaams-Brabant

Details

donderdag, 28 november 2024
Start: 18.00
Einde: 21.00
Prijs: Gratis, maar bij no-show wordt er een fee van €25 aangerekend

Adres

Health House

Gaston Geenslaan 11 B4, 3001 Leuven