Health House
Health House
Health House
Health House
/ we inspire

Duik in de toekomst van gezondheid en zorg

Health House heeft 2 zorgvuldig samengestelde ervaringen die bezoekers meenemen naar toekomstscenario’s en het potentieel van medische innovaties laten zien.

/ we can inspire

Onze storylines

01. Technologies in healthcare

We volgen het menselijk leven van preconceptie tot ouderdom. Gedurende ons leven worden we regelmatig geconfronteerd met verschillende ziekten.

We laten je zien hoe we deze ziekten in de toekomst beter kunnen aanpakken, ze preventief kunnen onderzoeken, monitoren en onze levenskwaliteit kunnen verbeteren. Daarnaast kun je de nieuwste ontwikkelingen binnen de provincie Vlaams-Brabant verkennen, een unieke kennisregio in het hart van Europa, gepromoot in dit verhaal aan de hand van vier pijlers: gemeenschapsopbouw, internationalisering, branding en projectwerking.

Ontdek hoe we kunnen evolueren naar een meer preventief en gepersonaliseerd gezondheidszorgsysteem gebaseerd op (digitale) gegevens.

02. Hospital of the future

Hoe zullen onze ziekenhuizen er in de toekomst uitzien?

Zullen het nog steeds grote instellingen zijn waar iedereen naartoe kan gaan, of zullen we eerder naar kleinere, gespecialiseerde zorgcentra gaan?
Zal technologie ervoor zorgen dat we bepaalde zaken vanuit huis kunnen monitoren? Wat is de rol van artificiële intelligentie in ons toekomstige zorgsysteem? Hoe gaan we onze toekomstige artsen, therapeuten en verpleegkundigen opleiden?

Welke relatie bouwen we als patiënt op met onze artsen, of noemen we hen vanaf nu gezondheidscoaches?

Deze en nog veel meer vragen worden op een interactieve manier gevisualiseerd, waardoor je als bezoeker de mogelijkheid hebt om jouw stempel te drukken op de visualisatie van het ziekenhuis en de zorg van de toekomst.

03. Planet Virus: Preparing for the next pandemic and beyond

Planet Virus is een nieuw educatief leerplatform over COVID-19 dat unieke inzichten en lessen deelt om de volgende pandemie te voorkomen. Planet Virus is een combinatie van wetenschappelijk gevalideerd onderzoek, internationale studies en interviews met verschillende (wetenschappelijke) experts over de impact van COVID-19 op onze wereld.

Door bronnen te combineren van meer dan 60 wereldberoemde instellingen (zoals KU Leuven, MIT, NASA, Harvard, WHO, Stanford, U Hasselt, CEPI, Nature, NY Times, …) en adembenemende cinematografische visuals te creëren, is Planet Virus de meest interactieve, educatieve ervaring over pandemieën die is geproduceerd in de 21e eeuw.

/ cases

Meer inspirerende projecten

/ Project
DBS Select: een patiënteneducatieplatform over Deep Brain Stimulation
/ Project
NOMAD Horizon Europe
/ Project
VirusBank Platform: volledig uitgerust voor onderzoek naar virussen van hoog epidemisch of pandemisch belang.
/ Project
Planet Virus: Voorbereiding op de volgende pandemie en daarna
Greet Lemmens
/ interesse?

Contacteer Greet,

onze Event Coordinator