Health House Event

DBS Select (enkel voor patiënten en mantelzorgers)

11/09/2024
Health House

Over dit evenement

Heb jij de ziekte van Parkinson, essentiële tremor of dystonie en overweeg jij diepe hersenstimulatie? Schrijf je dan in voor DBS Select.

Een hersenoperatie schrikt altijd even af en daarom is goede informatieverstrekking essentieel. Normaal gezien krijgen de patiënten uitleg tijdens de raadpleging neurologie/neurochirurgie, maar vaak komen er nadien nog veel vragen naar boven.

  • Wat is diepe hersenstimulatie?
  • Hoe verloopt de operatie?
  • Wat zijn de risico’s en bijwerkingen?
  • Kan diepe hersenstimulatie mij genezen?
  • Wat is de verwachte impact op mijn symptomen?…

De antwoorden op deze vragen krijg je tijdens DBS Select, een interactieve rondleiding over diepe hersenstimulatie in Health House (Leuven).

Met de DBS Select verhaallijn wil men deze informatie op een interactievere manier aanbieden en de patiënt meer betrekken bij het proces. Het unieke aan de verhaallijn ‘DBS Select’ is de persoonlijke toets. Op de schermen worden getuigenissen van verschillende patiënten getoond. Ze praten over hun ervaring en beleving vóór en na de operatie. Ze geven een eerlijk beeld over wat goed is gelopen en waar de verwachtingen toch anders lagen.

Naast deze getuigenissen komen mensen ook meer te weten over DBS via verschillende touchscreens (wat zijn de voor- en nadelen, welke impact heeft DBS op mijn relatie, wat met de batterij, hoe lang duurt een operatie, …), een interactieve quiz, een digitale dissectietafel (waarbij een van de specialisten een volledige toelichting zal geven van een operatie die normaal 6-8 uur duurt), een VR-applicatie over neurostimulatie en nog veel meer.

De rondleiding zal je helpen om een weloverwogen beslissing te nemen over DBS.

Details

woensdag, 11 september 2024
Start: 16.30
Einde: 19.00

Adres

Health House

Gaston Geenslaan 11/B4, 3001 Leuven