Health House Event

Growth 4 Health – AI in Healthcare: een verhaal over de Why, Wow en Well

22/08/2024
Health House

Over dit evenement

Dat AI een cruciale bouwblok voor de toekomst van de gezondheidszorg zal zijn, is een open deur intrappen. We moeten ons echter wel bewust zijn van de mogelijkheden, maar ook van de beperkingen en wat AI concreet kan betekenen.

Als het niet ten dienste staat van patiënt en zorgverstrekker kunnen we ons ernstig vragen stellen over de effectiviteit. Met andere woorden, hoe kunnen we ervoor zorgen dat we de impact van AI in gezondheidszorg niet missen? Door AI aanvaardbaar te maken. In deze keynote gaat Tom Braekeleirs dieper in op AI, voorbij de hype. Een verhaal over de Why, Wow en Well van AI in Healthcare.

Onze spreker

Tom Braekeleirs is een healthnerd en innovatieleider op het gebied van digitale gezondheid. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring in de IT-industrie en werkte voor bedrijven als EDS-AT Kearney, Navision en Microsoft. In 2015 maakte hij een carrièreswitch om leiding te geven aan het BlueHealth Innovation Center, een vzw actief in digitalisering in de gezondheidszorg. Midden 2023 werd deze organisatie onderdeel van imec, waarna Tom spreker werd bij Nexxworks en Nexxtt.Health oprichtte. Hij is ook professor Digitale Medische Technologie aan de UGent (faculteit Gezondheidswetenschappen). Hij is adviseur, podcaster, spreker, docent en columnist over onderwerpen als de toekomst van gezondheid, digitale technologie en ondernemerschap. In 2022 ontving hij de PRoF Award for Innovation voor zijn bijdrage aan het bevorderen van digitale innovatie in de gezondheidszorg. Zijn persoonlijke motto is: "Change the world or go home!"

Programma
18.00 uur: Samenkomst en verwelkoming op Health House
18.15 uur: Start rondleiding: Experience The Future of Health and Care
19.00 uur: Keynote: AI in Healthcare: Een verhaal over de Why, Wow en Well!
19.45 uur: Netwerkmoment met hapje en drankje
21.00 uur: Einde

Growth 4 Health is een organisatie van Health House met de ondersteuning van de provincie Vlaams-Brabant

Details

donderdag, 22 augustus 2024
Start: 18.00
Einde: 21.00
Prijs: Gratis, maar bij no show wordt er een fee van €25 aangerekend

Adres

Health House

Gaston Geenslaan 11 B4, 3001 Leuven