Health House Event

Growth 4 Health – Data-driven Healthcare: omgaan met de uitdagingen van vandaag

26/09/2024
Health House

Over dit evenement

Data speelt een cruciale rol bij het aanpakken van de dringende vraagstukken in de moderne gezondheidszorg. Het is echter belangrijk om gebruik te maken van veilige datakluizen, met speciale aandacht voor persoonlijke datakluizen, om gevoelige gezondheidsinformatie te beschermen en tegelijkertijd efficiënte gegevensuitwisseling en -analyse mogelijk te maken.

Deze keynote van Hans Constandt sluit aan bij de #DataSavesLives-missie en toont hoe datagestuurde strategieën de gezondheidszorg kunnen transformeren door patiënten meer controle te geven, de zorgkwaliteit te verbeteren en innovatieve oplossingen te bieden. Hij belicht vernieuwende benaderingen die de toestemming en privacy van patiënten waarborgen, essentieel voor het behouden van vertrouwen in gezondheidszorgsystemen. Door optimaal gebruik te maken van gezondheidsgegevens kunnen we een efficiëntere, veiligere en patiëntgerichte toekomst realiseren.

Onze spreker

Hans Constandt is een thought leader die zich heeft bewezen in het schalen van innovatieve projecten in software engineering en gezondheidsgegevensbeheer. Als CEO-oprichter van FAQIR heeft hij de missie om patiënten in staat te stellen hun gezondheidsgegevens veilig te beheren, te controleren, te begrijpen en te delen, met respect voor hun privacy en vertrouwen. Daarnaast ondersteunt en begeleidt Hans startups actief als mentor en investeerder. Met functies bij Eli Lilly, ONTOFORCE, MedEx.Health en startups, draagt hij expertise bij en is hij houder van softwarepatenten, niet alleen als bestuurslid maar ook als actief leidinggevende. Als voormalig programmamanager bij het Belgisch Agentschap voor Gezondheidsgegevens speelde hij een cruciale rol in het vormgeven van wetgeving op het gebied van gezondheidsgegevens en het opzetten van de Belgische Health Data Catalog. Hans deelt zijn inzichten wereldwijd en is zeer toegewijd aan het bevorderen van datawetenschap en gezondheidszorg, met een sterk geloof in de #DataSavesLives missie.

Programma
18.00 uur: Samenkomst en verwelkoming op Health House
18.15 uur: Start rondleiding: Experience The Future of Health and Care
19.00 uur: Keynote “Data-driven Healthcare: Navigating Today’s Challenges”
19.45 uur: Netwerkmoment met hapje en drankje
21.00 uur: Einde

Growth 4 Health is een organisatie van Health House met de ondersteuning van de provincie Vlaams-Brabant

Details

donderdag, 26 september 2024
Start: 18.00
Einde: 21.00
Prijs: Gratis, maar bij no-show wordt er een fee van €25 aangerekend

Adres

Health House

Gaston Geenslaan 11 B4, 3001 Leuven