DBS Select viert zijn tweejarig jubileum.

In december 2021 vierde DBS Select zijn tweejarig jubileum. DBS Select is een interactieve ervaring die informatie biedt over Deep Brain Stimulation (DBS). Tijdens maandelijkse rondleidingen worden patiënten, verzorgers en gezondheidszorgprofessionals ondergedompeld in de wereld van DBS om alles te leren over de voordelen, maar ook over de risico's ervan.

Mensen met de ziekte van Parkinson, essentiële tremor of dystonie worden uitgenodigd door hun huisarts, neuroloog of neurochirurg om naar Health House te komen. Health House is een ervaringsplatform over de toekomst van gezondheid en zorg, waar geleide rondleidingen worden georganiseerd, zoals ‘DBS Select’, waarbij de inhoud van de tour gericht is op diepe hersenstimulatie. “Na het volgen van de rondleiding weten patiënten en hun familieleden wat ze wel en niet kunnen verwachten van DBS, wat hen beter in staat stelt om een beslissing te nemen over de operatie”, legt Alexandra Boogers uit, neurologiearts in opleiding en klinisch onderzoeker op het gebied van bewegingsstoornissen. Door middel van getuigenissen van andere patiënten, informatieve grafieken en 3D-visualisaties onderscheidt de DBS Select-ervaring zich door zijn persoonlijke benadering. Patiënten verklaarden dat het horen van de ervaringen van anderen – voor en na hun operatie – hen een eerlijk beeld gaf van wat DBS-therapie inhoudt.

“Na het volgen van de rondleiding weten patiënten en hun familieleden wat ze wel en niet kunnen verwachten van DBS, wat hen beter in staat stelt om een beslissing te nemen over de operatie” – Alexandra Boogers, neurologie-assistent en klinisch onderzoeker

Through testimonials from other patients, info charts, and 3D visualizations, the DBS Select experience differentiates itself by its personal touch.” Patiënten verklaarden dat het horen van de ervaringen van anderen – voor en na hun operatie – hen een eerlijk beeld gaf van wat DBS-therapie inhoudt.

“Na het volgen van de rondleiding krijgen patiënten meer gemoedsrust en kunnen ze objectiever beslissen over de operatie.” – Jana Peeters, neurowetenschapper op het gebied van bewegingsstoornissen

Het succes van het DBS Select verhaal blijkt uit het grote aantal deelnemers dat in de afgelopen twee jaar een rondleiding heeft gevolgd. Zelfs ondanks de Covid-pandemie kwamen meer dan 250 mensen DBS Select bezoeken. Dankzij dit wordt de DBS Select-ervaring nu ook in het Frans aangeboden.

Wil je ook deelnemen aan een van de DBS Select-sessies? Je kunt je nu registreren via de kalender van Health House. Voor meer informatie over DBS Select kun je de website van DBS Select bezoeken via onderstaande link.

Wil je ook deelnemen aan een van de DBS Select sessies? Je kunt je nu registreren door op onze kalenderpagina te klikken. Voor meer informatie over DBS Select kun je de website bezoeken.

Ander nieuws

/ Inspire
Growth 4 Health: een inspirerende reeks van 5 keynotes
/ Inspire
Dag van de Zorg 2024: een mooie dag met bekende gezichten
/ Project
DBS Select: een patiënteneducatieplatform over Deep Brain Stimulation
/ Project
NOMAD Horizon Europe
/ Project
VirusBank Platform: volledig uitgerust voor onderzoek naar virussen van hoog epidemisch of pandemisch belang.
/ Accelerate
Health House bundelt de krachten voor het Smart Drinking-project
/ Connect
Deloitte gaat een partnerschap aan met Health House
/ Partner Content
Slimme health communities en de toekomst van de gezondheid
/ Create
Driven by Health - Mentaal evenwicht bij jongeren
/ Inspire
Week van de Zorg: Vlaams minister van Innovatie, Hilde Crevits, bezoekt Health House
/ Create
Driven by Health - Onze wereld gevaccineerd
/ Accelerate
Smart drinking