Vesalius Next: de volgende stap voor Health House

Vanaf eind 2025 zal Health House integreren in Vesalius Next, een ambitieus project van KU Leuven. Vesalius Next wordt een innovatief platform dat bedrijven en professionals inspireert en betrekt bij innovatie en co-creatie binnen de gezondheidszorg. Dit project zal naast het Vesalius Museum, dat ter ere van de 600e verjaardag van KU Leuven wordt geopend, een belangrijke rol spelen in het Leuvense landschap.

Wat is Vesalius Next?

Vesalius Next zal gevestigd zijn in het historische Pathologisch Instituut, een vroegtwintigste-eeuws laboratoriumgebouw op de Hertogensite in Leuven. Dit nieuwe platform neemt plaats onder de museale zalen van het Vesalius Museum, waardoor bezoekers op een unieke manier kennis kunnen maken met de evoluties in wetenschap en zorg.

De missie is duidelijk en is dezelfde als die van Health House: bedrijven inspireren en motiveren tot innovatie en co-creatie binnen de gezondheidszorg. Dit platform biedt bedrijven en zorgorganisaties een omgeving waarin zij kunnen kennismaken met de nieuwste technologische mogelijkheden en samenwerken aan oplossingen voor de gezondheidszorg.

Een nieuw hoofdstuk voor Health House

Health House zal een belangrijke rol spelen binnen Vesalius Next. We zullen ons richten op het creëren van inspirerende demonstraties en belevingen rond innovatieve technologieën in de gezondheidszorg. Door deze integratie zal Health House toegang krijgen tot een groter platform en een bredere doelgroep, wat onze impact verder zal vergroten.

Met de integratie van Health House in Vesalius Next zet KU Leuven een belangrijke stap richting een toekomst waarin innovatie en samenwerking centraal staan. Vesalius Next biedt een unieke omgeving waarin bedrijven, zorgorganisaties en professionals samen kunnen werken aan de gezondheidsoplossingen van morgen. Deze integratie belooft niet alleen de kwaliteit van de zorg te verbeteren, maar ook verantwoord ondernemerschap te stimuleren en een duurzame impact te maken op de samenleving.

Ander nieuws

/ Connect
Deloitte en Bank van Breda verlengen hun partnership
/ Inspire
Growth 4 Health: een inspirerende reeks van 5 keynotes
/ Inspire
Dag van de Zorg 2024: een mooie dag met bekende gezichten
/ Project
DBS Select: een patiënteneducatieplatform over Deep Brain Stimulation
/ Project
NOMAD Horizon Europe
/ Project
VirusBank Platform: volledig uitgerust voor onderzoek naar virussen van hoog epidemisch of pandemisch belang.
/ Accelerate
Health House bundelt de krachten voor het Smart Drinking-project
/ Connect
Deloitte gaat een partnerschap aan met Health House
/ Partner Content
Slimme health communities en de toekomst van de gezondheid
/ Create
Driven by Health - Mentaal evenwicht bij jongeren
/ Inspire
Week van de Zorg: Vlaams minister van Innovatie, Hilde Crevits, bezoekt Health House
/ Create
Driven by Health - Onze wereld gevaccineerd