Growth 4 Health: een inspirerende reeks van 5 keynotes

In onze voortdurende zoektocht naar innovatie en welzijn binnen bedrijven, komt er een nieuw concept naar voren: Growth 4 Health. Dit initiatief, georganiseerd door Health House en gesteund door de provincie Vlaams-Brabant, belooft een frisse kijk te bieden op de gezondheidszorg. Met een reeks van vijf presentaties gepland gedurende 2024, begint het avontuur met een keynote over preventie.

1. Keynote 25 april: Preventie als nieuw businessmodel voor uw onderneming

Het idee is simpel maar krachtig: door te investeren in de gezondheid en het welzijn van werknemers, kunnen bedrijven niet alleen hun menselijk kapitaal versterken, maar ook hun concurrentievermogen verbeteren op lange termijn. Het gaat niet alleen om het verminderen van ziekteverzuim, maar ook om het creëren van een werkomgeving waarin mensen gedijen en bloeien.

In de eerste keynote van het programma zullen Prof. dr. Koen Kas, de gerenommeerde keynote speaker op het gebied van gezondheid en toekomstige technologieën, en Mieke Donders, een praktische gezondheidspromotor met ervaring in de gezondheidszorg en lokale overheden, ons meenemen op een reis door de wereld van preventieve gezondheidszorg als een strategie voor bedrijfsgroei.

“Medewerkers aantrekken, laten ontplooien en behouden terwijl ze de drijvende kracht worden in uw onderneming!”

Dit is het centrale thema van de keynote. Het gaat over het transformeren van medewerkers tot ambassadeurs van uw bedrijf door middel van een welzijnsgerichte aanpak. Kas en Donders beloven praktische strategieën en hands-on tools te delen die bedrijven kunnen gebruiken om zowel de fysieke als mentale gezondheid van hun werknemers te beschermen.

2. Keynote 23 mei: AI in healthcare

In de tweede keynote van het Growth 4 Health-programma zal Tom Braekeleirs, een pionier op het gebied van digitale gezondheid, ons meenemen op een diepgaande verkenning van AI in de gezondheidszorg. Terwijl AI steeds meer terrein wint als een cruciale bouwsteen voor de toekomst van de gezondheidszorg, is het essentieel om niet alleen de mogelijkheden, maar ook de beperkingen ervan te begrijpen. Braekeleirs zal ons begeleiden voorbij de hype, naar een beter begrip van de ‘Why, Wow en Well’ van AI in de gezondheidszorg.

Met meer dan 25 jaar ervaring in de IT-industrie en een indrukwekkende staat van dienst bij toonaangevende bedrijven, heeft Braekeleirs een schat aan kennis en inzichten te bieden. Zijn expertise strekt zich uit van digitale technologie tot ondernemerschap, en zijn passie voor het veranderen van de wereld door innovatie is duidelijk in al zijn werk. Als oprichter van Nexxtt.Health en professor in Digitale Medische Technologie aan de UGent, is hij een visionair die de grenzen verlegt van wat mogelijk is in de gezondheidszorg.

De keynote van Braekeleirs zal niet alleen een diepgaande analyse bieden van de rol van AI in de gezondheidszorg, maar ook praktische inzichten en strategieën om ervoor te zorgen dat AI daadwerkelijk ten goede komt aan zowel patiënten als zorgverleners. Met zijn persoonlijke motto “Change the world or go home!” zet Braekeleirs de toon voor een boeiende en inspirerende discussie over de toekomst van gezondheid en technologie.

Schrijf je nu in voor deze gratis keynote.

Zet je schrap voor Growth 4 Health

In juni, september en oktober 2024 plannen we de rest van de keynotes. Benieuwd? Hou onze kalender en social media kanalen in de gaten, schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontdek snel meer!

Health House

Als kers op de taart biedt Health House voorafgaand aan de keynotes een inspirerende tour aan in hun experience center, waar de toekomst van de gezondheidszorg wordt verkend. Na afloop is er een netwerkmoment waarbij deelnemers de kans krijgen om ervaringen uit te wisselen en ideeën te bespreken.

Ander nieuws

/ Inspire
Dag van de Zorg 2024: een mooie dag met bekende gezichten
/ Project
DBS Select: een patiënteneducatieplatform over Deep Brain Stimulation
/ Project
NOMAD Horizon Europe
/ Project
VirusBank Platform: volledig uitgerust voor onderzoek naar virussen van hoog epidemisch of pandemisch belang.
/ Accelerate
Health House bundelt de krachten voor het Smart Drinking-project
/ Connect
Deloitte gaat een partnerschap aan met Health House
/ Partner Content
Slimme health communities en de toekomst van de gezondheid
/ Create
Driven by Health - Mentaal evenwicht bij jongeren
/ Inspire
Week van de Zorg: Vlaams minister van Innovatie, Hilde Crevits, bezoekt Health House
/ Create
Driven by Health - Onze wereld gevaccineerd
/ Accelerate
Smart drinking
/ Project
Planet Virus: Voorbereiding op de volgende pandemie en daarna