Planet Virus: Voorbereiding op de volgende pandemie en daarna

In 2020 lanceerde Health House Planet Virus: een nieuw educatief leerplatform over COVID-19.

Planet Virus: een nieuw uniek educatief platform over COVID-19

Planet Virus is een combinatie van wetenschappelijk gevalideerd onderzoek, internationale studies en interviews met verschillende (wetenschappelijke) experts over de impact van COVID-19 op onze wereld. Door bronnen te combineren van meer dan 60 wereldberoemde instellingen (KU Leuven, MIT, NASA, Harvard, WHO, Stanford, U Hasselt, CEPI, Nature, NY Times, …) en adembenemende filmische visuals te creëren, is Planet Virus de meest interactieve, educatieve ervaring over pandemieën die in de 21e eeuw is geproduceerd.

Het Planet Virus-platform zal in interactie gaan met het publiek en informatie delen op 3 niveaus:

  • Een begeleide ervaring ter plaatse bij Health House, waar bezoekers interactief meer kunnen ontdekken over virussen, de geschiedenis van pandemieën, slimme lockdowns, preventie van nieuwe pandemieën, technologische innovaties om pandemieën te bestrijden en nog veel meer, met behulp van touchscreens, VR, 3D, motion tracking, enzovoort. Plan een tour: planetvirus@health-house.be
  • Een interactieve, educatieve website die verschillende internationaal gevalideerde papers en onderzoeken samenvat en meer inzichten en leerervaringen deelt over onderwerpen zoals bijvoorbeeld: wat is een virus, vaccinontwikkeling en antivirale middelen, contactopsporing, impact van ontbossing en klimaatverandering op potentiële nieuwe pandemieën, de economische impact van deze pandemie, oplossingen voor de toekomst, … Ontdek Planet Virus: www.planetvirus.net
  • Maandelijkse online seminars, gehost en georganiseerd door Health House, met experts uit verschillende domeinen, variërend van onderzoeksinstituten, ziekenhuizen, industrie, beleid, patiënten, enzovoort… Enkele aanstaande onderwerpen: Impact op thuis- en ouderenzorg, Weg naar een vaccin, Van draagbaar naar zorgzaam, Mensheid die onze planeet vormgeeft, …. Check onze kalender voor de komende seminaries.

Neem deel aan Planet Virus

Het Planet Virus-project heeft als doel internationale expertmeningen en inzichten te delen met een wereldwijd publiek, variërend van personen met een gezonde interesse in het onderwerp van het Planet Virus tot experts. We willen inzichten delen van organisaties zoals academische instellingen, technologie- en procesgestuurde bedrijven, ziekenhuizen, apotheken, overheden en dit van over de hele wereld, ongeacht de omvang van de organisatie. Ook willen we graag de stem horen van individuele personen zoals COVID-19 patiënten en hun verzorgers, verpleegkundigen, artsen, apothekers, chirurgen,… Geïnteresseerd? Neem contact met ons op om Planet Virus verder te ontwikkelen en de toekomst van de gezondheidszorg vorm te geven.

Meer info: http://www.planetvirus.net

Contacteer ons

Ander nieuws

/ Inspire
Growth 4 Health: een inspirerende reeks van 5 keynotes
/ Inspire
Dag van de Zorg 2024: een mooie dag met bekende gezichten
/ Project
DBS Select: een patiënteneducatieplatform over Deep Brain Stimulation
/ Project
NOMAD Horizon Europe
/ Project
VirusBank Platform: volledig uitgerust voor onderzoek naar virussen van hoog epidemisch of pandemisch belang.
/ Accelerate
Health House bundelt de krachten voor het Smart Drinking-project
/ Connect
Deloitte gaat een partnerschap aan met Health House
/ Partner Content
Slimme health communities en de toekomst van de gezondheid
/ Create
Driven by Health - Mentaal evenwicht bij jongeren
/ Inspire
Week van de Zorg: Vlaams minister van Innovatie, Hilde Crevits, bezoekt Health House
/ Create
Driven by Health - Onze wereld gevaccineerd
/ Accelerate
Smart drinking